Du KAN skrive på flere af disse debatfora uden at være logget ind. Men du få flere muligheder ved at oprette en gratis brugeprofil og logge ind.
Kontakt administrator, hvis du vil oprette dit eget debatforum: peter@wendelboe.dk


Kronborglisten.dk
Dokken som Muserum bliver en døds-sejler :
10. maj 2013 kl. 17:17
Læserbrev :

Bragt i Helsingør Dagblad samt i Lokalavisen Nordsjælland den 9 November 2005.

Dokken som Muserum bliver en døds-sejler :

Svar på Olaf Poulsens læserbrev i Helsingør Dagblad den 5 November under overskriften "Handels- og Søfartsmuseet i den nye dok"

Kronborglisten mener ikke at Handels- og Søfartmuseet skal placeres i dokken og giver læserbrevsskriveren fuldstændigt ret i sine betragtninger, der er KUN tale om konservative luftkasteller, som ene og alene er blevet trukket op af hatten, som valgflæsk, så borgerne ikke fokuserer på alle de alvorlige fejl og mangler som de konservative har lavet mens de har siddet enerådigt med det suveræne flertal på 13 mandater i byrådet, Borgmester Tærsbøl dækker hermed over bl.a. rod og langsomlig sagsbehandlinger i socialforvaltningen, skandaler og hævnagter i tvangsfjernelsessager, - i pensionsager, samt i bolig- og byggesager og ikke mindst på hele børn- og ungeområdet, jobhuset osv. osv.

Kronborglisten mener at der skal en markedsundersøgelse / idekonkurrence, og en yderligere vurdering til af hvad Helsingør netop har brug for på den gammel værftsgrund.
Helsingør har ikke brug for flere totalt fejlslagende projekter som f.eks. biogasanlægget som også er en af de konservatives fiaskoer der den dag idag stadig koster Borgerne dyrt selv om det er lukket.
Politikerne skal ikke bruger flere hundrede millioner af borgernes skattekroner, til at poste ud i et totalt fejlslagende projekt.

Kronborglisten ser meget gerne et projekt som kan give liv, omtale samt indtjening og arbejdspladser til Helsingør og IKKE en placering af et bibliotek på en af Danmarks aller smukkeste grunde klods op og ned af Kronborg slot. Kronborglisten kan ikke stiltiende se til at Helsingør kommunes borger bliver pålagt løbende dyre driftsomkostninger til flytning af hovedbiblioteket til det såkaldte Kulturværftet.
Borgerne ønsker vi bevar hovedbiblioteket i de nuværende bygninger så derfor STOP udflytning til værftet.
Flyt måske i stedet Handels- og Søfartsmuseet til værftbygningen sammen med måske et nyt værftsmuseum, lad det blive lagt ud til diskussion blandt borgerne i første omgang under en debat på internettet, aviser og derefter på borgermøder.


Med Venlig Hilsen

Borgmester-kandidat


[www.Kronborglisten.dk]

Lisbeth Eliasen
sakset
Kriseramt museum var advaret
15. maj 2013 kl. 22:26
Kriseramt museum var advaret

Skandale

Brian Mikkelsen advarede folkene bag søfartsmuseum mod at bygge uden at have driftsmidler på plads. Nu risikerer museet at måtte lukke kort efter åbning.

Flere år inden man gik i gang med at bygge M/S Museet for Søfart på havnefronten i Helsingør, blev museet tydeligt advaret imod at gå i gang uden at have midler på plads til at drive museet.

Når man får sådan en advarsel sort på hvidt, burde man have standset op og sagt: Der er ikke nok grundlag til at gå i gang

Jørn Langsted, Professor ved Aarhus Universitet

Det viser dokumenter i sagen, som Politiken har fået aktindsigt i. Nu risikerer museet, der har kostet et trecifret millionbeløb, at lukke, kort tid efter at dørene slås op for første gang 29. juni.

Allerede to år inden byggeriet gik i gang i juni 2008, tændte daværende Brian Mikkelsen (K) en advarselslampe i et brev til museet. Ministeren frarådede at igangsætte byggeriet, »førend der er skabt sikkerhed for et forsvarligt driftsbudget for museet i årene fremover«.

Ministeren afviste desuden at finde de ekstra penge, som museet allerede dengang bad om:

»Jeg må dog allerede nu understrege, at en varig bevillingsforøgelse på 6 mio. kr. årlig ligger uden for Kulturministeriets rækkevidde«, skriver Mikkelsen i brevet, der er adresseret til Dan Pode Poulsen, formand for Maritim Museums Byg, der er bygherre for museet, og som dengang altså satte byggeriet i gang, vel vidende at driften ikke var på plads.

I de efterfølgende år fortsatte museet med at bede Kulturministeriet om øgede driftsmidler.

Men Kulturministeriet understregede både på møder og i breve over for museet, at det ikke kunne få alle de ønskede driftsmidler. Ministeriet gik dog med til at øge driftsbevillingen i tre omgange, så staten i alt nu støtter driften med knap 8,4 millioner i år.

Udsigt til store underskud
Bevillingen er dog langtfra nok til at drive museet – i 2013 er museet 4,5 millioner kroner fra at nå driftsbudgettet, og i 2014 mangler de 8 millioner kroner, som Politiken kunne afsløre i sidste uge.

Dan Pode Poulsen, hvordan kunne I sætte byggeriet i gang trods advarsler fra kulturministeren om ikke at gøre det, når I ikke havde driftsmidlerne på plads?

»Vi vurderede i 2008, at der var en god chance for, at museet kunne nå at finde pengene, inden byggeriet stod færdigt«.

Det har jo vist sig at være en eklatant fejlvurdering?

»Det vil jeg ikke sige ja til. Jeg har stor tiltro til, at museet får lavet en plan for at drive museet fremover. De må gøre som enhver anden virksomhed: øge indtægterne og reducere omkostningerne«.

Dan Pode Poulsen mener ikke, det er Maritim Museums Byg, der står med ansvaret for, at driftsbudgettet hænger sammen, men peger på museets bestyrelse. Trods talrige henvendelser fik Politiken i går ikke fat i bestyrelsesformand Erik Østergaard.

En fatal fejlvurdering
Ifølge Jørn Langsted, professor ved Aarhus Universitet og ekspert i dansk kulturpolitik, har museet spillet højt spil.

Konsekvensen er, at museet ikke kan ikke leve op til museumslovens krav for statsanerkendelse og dermed statstilskud

Søfartsmuseet

»Når man får sådan en advarsel sort på hvidt, burde man have standset op og sagt: Der er ikke nok grundlag til at gå i gang. Deres store ambitioner er kammet over og er blevet fuldstændig urealistiske«, siger han.

Det er Kulturstyrelsen, der fører tilsyn med Søfartsmuseet. I april satte de museet under skærpet økonomisk tilsyn efter at have modtaget driftsbudgettet.

Det nye søfartsmuseums egen beregning viser, at det med den nuværende bevilling kun lige kan holde sig i gang efter åbningsceremonien.

I et brev til kulturminister Marianne Jelved (R) fra februar i år beder museet endnu en gang om penge. De skriver, at hvis man ikke får de ønskede midler, er man nødt til at fyre størstedelen af personalet og skære forskning, indsamling, formidling og bevaring væk.

»Konsekvensen er, at museet ikke kan ikke leve op til museumslovens krav for statsanerkendelse og dermed statstilskud«, står der. I værste fald vil museet lukke kort efter åbningen, slutter brevet.

15. maj. 2013
Forfatter:

Din email:


Emne:


Spam forebyggelse:
Indtast venligst den viste kode i det nedenstående inputfelt. Dette er for at blokere spam-robotter som prøver automatisk at skrive reklamer.
kNEvn
Indlæg: