Du KAN skrive på flere af disse debatfora uden at være logget ind. Men du få flere muligheder ved at oprette en gratis brugeprofil og logge ind.
Kontakt administrator, hvis du vil oprette dit eget debatforum: peter@wendelboe.dk


INFO
DR1 Dokumentaren: Børnene med de blå mærker
27. januar 2015 kl. 22:50
Se "Børnene med de blå mærker" på dette link, LINK : [www.dr.dk]

DR1 Dokumentaren :
Børnene med de blå mærker sendt i dag den 27.01.2015 kl. 20:30 på DR 1 :

Et par nyfødte tvillinger får uforklarlige blå mærker.
Myndighederne frygter, at der er tale om syndromet Münchausen by Proxy, hvor en forælder mishandler sit barn for selv at få opmærksomhed. Forældrene afviser anklagen. De mener, at tvillingerne lider af en sjælden sygdom.
DR Dokumentar har fulgt familien gennem et år, hvor mistanken vokser. Tidligere sager viser, at hvis ikke der reageres på mistanken, kan det få fatale følger.

LINK : [www.smartcms.dk] MENU punkt 019.
Læs om : Vaccination og "Shaken Baby Syndromet" på dette link.
sakset
Re: DR1 Dokumentaren: Børnene med de blå mærker
11. marts 2015 kl. 23:24
Børn fra kontroversielt tv-program er hjemme igen efter et års kamp

Efter et helt års sej kamp har forældrene fra DR-programmet ’Børnene med det blå mærker’ fået deres tvillingepar hjem.

Det var et jublende lykkeligt forældrepar, der mandag lagde denne video på Facebook. Det var nemlig første gang i et helt år, at tvillingerne Saya og Sasuke var hjemme hos mor og far igen. Nu kan forældrene se frem til, at børnene permanent flytter hjem i næste uge.

Sabrina Andersen og Marc Backhausen har måttet undvære deres tvillinger, fordi myndighederne var bekymret for, at forældrene havde påført børnene blå mærker. De følger lige nu en udslusningsplan, en slags optrapning, hvor tvillingerne er hos parret de fleste af ugens dage, indtil de er endeligt hjembragt den 17. marts.

Beskyldningen om at forældrene skulle være skyld i de blå mærker, har parret hele vejen igennem blankt har afvist. De har nu fået medhold og familien kan igen blive forenet. Forsvarsadvokat Susanne Ipsen har fulgt parret hele vejen, og er meget lettet over byrettens afgørelse.

»Det er jo helt fantastisk! De har kæmpet konstant det sidste år, og på intet tidspunkt givet op. Nu kan de endelig få deres børn hjem,« siger Susanne Ipsen.

Tvillingerne Saya og Sasuke blev født i januar 2014, men kort efter fødslen opstod der blå mærker på begge børn. Efter et forløb med indlæggelser og overvåget samvær blev tvillingerne i marts 2014 anbragt i familiepleje.

Sabrina Andersen og Marc Backhausen medvirkede 27. januar i DR-programmet 'Børnene med de blå mærker'. Programmet skildrer, hvordan myndighederne frygter at forældrene lider af det sjældne syndrom Münchhausen by proxy. Et syndrom hvor forældre skader deres børn for at få opmærksomhed fra læger og sygehuspersonale.

Selv hævder forældrene, at deres tvillinger er født med en sjælden sygdom, som gør, at de blå mærker opstår af sig selv.

Utilfreds med DR-dokumentar: "DR bondefanger og udstiller det unge par"

Børne- og ungeudvalget, der træffer afgørelser om tvangsanbringelser, besluttede først, at tvillingerne ikke skulle anbringes. Men Hvidovre Kommune sendte en bekymringsunderretning til Ankestyrelsen, som herefter underkendte Børne- og Ungeudvalgets afgørelse og lod børnene tvangsanbringe.

Forældreparret og deres advokat besluttede straks at anke sagen, som nu har betydet at børnene kan flytte hjem.

»Vi ankede sagen med det samme, selvfølgelig gjorde vi det. Jeg har på intet tidspunkt været i tvivl om deres uskyld,« siger Susanne Ipsen.

Parret er fortsat sigtet i en straffesag om vold, som stadig efterforskes. Men den sag er forsvarsadvokat Susanne Ipsen ikke bekymret for.

11. mar. 2015
Forfatter:

Din email:


Emne:


Spam forebyggelse:
Indtast venligst den viste kode i det nedenstående inputfelt. Dette er for at blokere spam-robotter som prøver automatisk at skrive reklamer.
wWK63
Indlæg: