Du KAN skrive på flere af disse debatfora uden at være logget ind. Men du få flere muligheder ved at oprette en gratis brugeprofil og logge ind.
Kontakt administrator, hvis du vil oprette dit eget debatforum: peter@wendelboe.dk


"Børneadvokaten".

Først var der tale om seks programmer. Dette blev siden til fem og nu udsendes der tre programmer i serien "Børneadvokaten".

Kontroversiel DR-dokumentar halveret
Udgangspunktet var seks gange "Børneadvokaten" - så blev det til fem, nu sendes kun tre.

Hedder en ny DR2-dokumentar-serie og titlen refererer til advokaten Gry Rambusch, der har specialiseret sig i at komme udsatte børn til undsætning.

Første program sendes på DR2 mandag den 12. januar Kl. 20,45

For mange måneder siden sagde Gry Rambusch og et antal af de familier, som hun har hjulpet igennem systemet, ja til at medvirke i seks dokumentar-programmer.

Antallet blev meget hurtigt reduceret til fem og DR2 meddelte i sensommeren 2014, at serien ville få tv-premiere den 8. september 2014.

Men det eneste seerne fik at se dengang var en meget kort trailer, der nogle gange blev vist på DR2.

LÆS OGSÅ DR udskyder igen kontroversielt program

Nogle få timer inden den oprindelige premiere den 8. september blev "Børneadvokaten" pillet af sendefladen og både trailere, billeder og andet materiale blev hurtigt fjernet fra DRs webside.

I det første program møder seerne 14-årige Janie, der kæmper for ikke at blive tvangsfjernet.

Dette uden egentlig forklaring, men senere forklarede DR2-redaktør Sofia Fromberg til Jyllands-Posten, at programmerne ganske enkelt ikke var blevet færdige.

Hun afviste, at der lå noget dramatisk bag beslutningen om at udsætte programmerne og sagde blandt andet:

"Vi arbejder på højtryk for at få programmerne færdige og vil melde en ny sendedato, så snart det er muligt. Og det glæder vi os meget til."

Vi lytter ikke til børnene og deres behov, men lader i stedet voksne gisne om, hvad der er bedst for barnet. Det er det jeg vil ændre siger Gry Rambusch - advokat

Hvorfor DR2 nu har besluttet blot at sende tre ud af de seks programmer, er der umiddelbart ingen forklaring på.

I de seneste uger har Jyllands-Posten forgæves søgt at få en forklaring fra redaktør Sofia Fromberg, men hun har ikke besvaret adskillige opkald eller beskeder efterladt på hendes telefonsvarer.

Serien er produceret af Sand TV, der blandt mange andre seriøse dokumentar-programmer også står bag realityserier som "Unge mødre", "Mig og min mor" og "Singleliv".

Da Jyllands-Posten bad lederen af Sand Film journalisten Kaare Sand forklare, hvad der har været problemet med "Børneadvokaten" afviste selskabet at kommentere og henviste i stedet til Sofia Fromberg.

Gry Rambusch - har selv haft en meget barsk opvækst. Den fortæller hun om i de sidste program i serien "Børneadvokaten".

En frustreret Gry Rambusch har heller ikke selv umiddelbart kunnet give en forklaring på den lange forsinkelse og den markante nedskæring i antallet af programmer.

Jyllands-Posten har dog erfaret, at et enkelt af programmerne er droppet, fordi den involverede familie har trukket dens tilsagn om at medvirke tilbage.

I det første program, der sendes mandag, oplever seerne advokatens kamp for den 14-årige Chanie, som kommunen har besluttet at tvangsfjerne. Pigen ønsker at blive hos moren, hvor hun føler sig tryg, men kommunen insisterer på, at tvangsfjerne pigen. Hvordan sagen ender, det afsløres i programmet.

Det andet program handler om den 16-årige Mia. Pigen er tiltalt for vold mod en ansat på det opholdssted, hvor hun har været anbragt. Hun blev tvangsfjernet som ganske lille og har levet sit liv som anbragt på en lang række institutioner. Programmet følger Gry Rambuschs kamp for at få pigen frikendt.



Gry Rambusch var selv barn i en verden af vold og alkoholisme i Vestjylland.

Advokat på trods: »Jeg gider ikke finde mig i det mere«

Gry Rambusch voksede op med vold, alkoholisme og psykisk terror og har gennem sit liv siddet og savnet på 28 forskellige adresser. I dag har en hun en mission. Se sidste fortælling i miniserien om fire personer, der er, hvor de er - på trods.

Det tredje og sidste program i serien er et nærgående portræt af den kontroversielle advokat, der selv må leve med, at hun havde en ekstrem barsk opvækst, der var præget af meget store og tunge problemer, der blandt andet endte med at hun fik gennemtvunget sin egen tvangsfjernelse og siden endte som advokat med eget firma i København.

Om programmerne siger Gry Rambusch i en pressemeddelse udsendt af DR blandt andet:

"Jeg har valgt at lade et kamera følge mig i disse sager fordi jeg håber at danskerne får øjnene op for hvor ringe det står til på børneområdet herhjemme. Vi lytter ikke til børnene og deres behov, men lader i stedet voksne gisne om, hvad der er bedst for barnet. Det er det jeg vil ændre."

10.01.2015
Forfatter:

Din email:


Emne:


Spam forebyggelse:
Indtast venligst den viste kode i det nedenstående inputfelt. Dette er for at blokere spam-robotter som prøver automatisk at skrive reklamer.
WcNWe
Indlæg: