Du KAN skrive på flere af disse debatfora uden at være logget ind. Men du få flere muligheder ved at oprette en gratis brugeprofil og logge ind.
Kontakt administrator, hvis du vil oprette dit eget debatforum: peter@wendelboe.dk


Kronborglisten
Ytringsfriheden bliver brugt forkert i Danmark :
19. februar 2015 kl. 13:58
Ytringsfriheden bliver brugt forkert i Danmark :

Ny antiterrorpakke er netop præsenteret på Christiansborg i dag kl. 12,30 men har Danmark en Kinamandschance for at ændre noget med penge ? og så 1 hel milliard kroner.

Men hvorfor skal vi håne profeten, hvad skal tegningerne dog føre til, og hvorfor skulle det være "demokratisk" at tegne profeten Muhammed som en hund ?
Hvorfor skal menneskeliv på spil for tegninger ?

Spørgsmålene er mange og kritikken krads i et debatten.

Indlægget her er en reaktion på de seneste dages debat om ytringsfrihed i kølvandet på terrorangrebene i weekenden. "En gal mands værk".

Hvorfor er den slags tegninger så vigtige for de såkaldt danske værdier ? Hvorfor skal der kæmpes så indædt for dem, og hvorfor skal vi i trods blive ved med at bringe dem, - de er hverken kønne eller kunst og de rykker ikke noget som helst i Danmark, andet end netop at nedgøre mennesker med religiøse følelser ? mennesker som Christiansborg selv har lukket ind i landet, det var jo stort set KUN Mogens Glistrup med Fremskridtspartiet der var indædt modstander af dette.
"Stop dog !" , at forherlige og støt den slags idiotisk blasfemi.

Det er ikke kun muslimer, der reagerer voldsomt, når deres religiøse følelser krænkes. Husker tilbage i 2003 hvor en forretningskæde havde lanceret Jesus-sandaler med motiv af forskellige kristne symboler, her reagerer de kristne voldsomt da de kristnende værdier dengang blev trådt på af tegner og de produkter med tegningerne blev fjernet fra butikkens hylder under henvisning til blasfemi paragraffen (straffeloven §190).

Muhammedtegningerne burde slet ikke have plads, alene fordi vi dansker bare er så "rapkæftede og uhøflige i Danmark" på andres bekostning.

Ytringsfriheden blev ikke en grundlovssikret ret, for at flertallet skulle forhåne mindretal. Tværtimod giver frihedsrettighederne os ret til at leve i Danmark med vores forskellige tro og kultur. Men uden gensidig respekt kan vi ikke leve med vores forskelligheder og Politikerne på Christansborg er nød til at lukke grænsen for alle de Gæster der strømmer ind i vores danske land i disse år.
Og i øvrigt er ytringsfrihed i Danmark en skrøne, husker dengang Helsingør Politi ville lukke et Politisk Partis hjemmeside, alene for at skrive sandheden på deres Webside.

Almindelige Dansk barnelærdom er : Du skal være mod andre, som Du vil have, de skal være imod Dig.

Dette indlæg skal ikke på nogen måde retfærdiggøre weekendens tredigede, hvor uskyldige mennesker har mistet livet for en gal mands værk, men hvor har de Socialemyndigheder været i den unge knægts liv, hvorfor har han været kasteboldt mellem Danmark og hans mors land, så Kommunen må have haft stor fokus på ham og så må spørgsmålet være hvorfor har han ikke været tvangsfjernet, danske børn tvangsfjernes blot på manglende skolegang grundet kroniske sygdom ? men nu vil samfundet bruge penge på at sidde og overvåge os danskere og afvente følgerene heraf i stedet for at forebygge og tale med folket i øjenhøjde.

19.02.2015


Det er ikke kun muslimer, der reagerer voldsomt, når deres religiøse følelser krænkes, prøv at læse hvordan Kristnede reagerer når kristen værdier trædes på af tegner se link her :


Blasfemi paragraffen : eller er det YTRINGSFRIHED

Der findes i straffeloven en særlig paragraf, som gør blasfemi strafbart:

§ 140 Den, der offentlig driver spot med eller forhåner noget her i landet lovligt bestående religionssamfunds troslærdomme eller gudsdyrkelse, straffes med bøde eller fængsel indtil 4 måneder

Mangel på ytringsfrihed ser man i Helsingør :


Helsingør Politi prøvede at knægte ytringsfriheden overfor
Kronborglisten, det prøver Nordsjællands Politi stadig anno 2015 :sakset
Re: Ytringsfriheden bliver brugt forkert i Danmark :
19. februar 2015 kl. 20:00
Kommune: Omtal kun terrorist som gerningsmand

Odense Kommune anbefaler i et brev, at kommunens lærere alene omtaler drabsmanden fra weekendens angreb i København som gerningsmand. Borgmesteren er uenig.

Søndag udsendte Odense Kommune et brev til lærerne i kommunen om, hvordan de skulle håndtere angrebene i København.

Efter weekendens blodige angreb i København, hvor to mennesker blev skudt og dræbt af en 22-årig gerningsmand, udsendte Odense Kommune søndag et brev til kommunens lærere.

I brevet anbefaler Chefgruppen i Børne- og Ungeforvaltningen, at den 22-årige terrorist kun bliver omtalt som gerningsmand.

- Det anbefales derfor, at drabsmanden fra episoden i København italesættes som gerningsmand. Uanset hvad efterforskningen må vise, så er etnicitet, religion eller andet ikke det afgørende, lyder det i brevet.

Ville starte samtale om hændelserne
Ifølge rådmand i Børne- og Ungeforvaltningen Susanne Crawley Larsen (R) var hensigten med brevet, at starte en samtale omkring terror og hændelserne i København.

- Der har ikke været nogen hensigter om, at man ikke måtte sige, at manden var muslim. Det vidste vi ikke, om han var, og det ved vil vel heller ikke nu. Vi ved, at han er dansker med anden etnisk herkomst, men hvor meget muslim han er, ved vi ikke, siger Susanne Crawley.

Hun oplyser, at brevet havde til formål at håndtere de første dage efter angrebet, og hun agter ikke på nuværende tidspunkt at udsende et nyt brev til kommunens lærere.

Borgmester uenig
Odenses borgmester, Anker Boye (S), er dog ikke enig i ordlyden i brevet. Han mener, at det er vigtigt, at lærere også taler om etnicitet med eleverne.

“Hvis vi skal hjælpe vores børn med at forstå den her situation, så skal man rundt om hele forholdet. Man skal tale om de forhold, der spiller ind i debatten, og en del af det børnene skal forstå”

- Hvis vi skal hjælpe vores børn med at forstå den her situation, så skal man rundt om hele forholdet. Man skal tale om de forhold, der spiller ind i debatten, og en del af det børnene skal forstå, siger Anker Boye.

Borgmesteren opfordrer kommunens lærere til at tage udgangspunkt i det, der er virkeligheden i den offentlige debat i dag, når de taler med eleverne.

Kæden er hoppet af
Sagen har vakt interesse i andre dele af Odense Kommune, og brevet får hårde ord med på vejen af den konservative rådmand for Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen. Han hedder Sten Møller.

- Kæden er hoppet af, fordi man tager forskud på, hvad efterforskningen måtte vise og siger, at der er nogle ting, som man ikke må diskutere. Det, synes jeg, er en fejlvurdering, siger Steen Møller.

Han agter at tage sagen op med rådmanden i Børne- og Ungeforvaltningen samt SSP, det lokale samarbejde mellem skole, socialforvaltning og politi, som står bag brevet.

Gerningsmanden, som også sårede fem politifolk, blev selv dræbt af politiet søndag morgen af mange skudhuller.

19.02.2015
sakset b
Re: Ytringsfriheden bliver brugt forkert i Danmark :
12. marts 2015 kl. 10:47
Omar El-Hussein bad kommunen om hjælp kort før terrorangreb

Tolv dage før skuddrabene på to mennesker i København, søgte den formodede gerningsmand Omar Abdel Hamid El-Hussein om hjælp hos Københavns Kommune. Han troppede af egen drift op på jobcenter for unge, Ungecentret, i Skelbækgade 4 på Vesterbro efter næsten et år varetægtsfængsling for et knivoverfald i et S-tog. På mødet mandag d. 2 februar ytrede han ønske om beskæftigelse og hjælp til at finde en bolig. Det bekræfter kilder overfor Berlingske.

Det var Ungecentrets opfattelse, at Omar ikke var klar til hverken job eller uddannelse, blandt andet fordi han ikke havde nogen bolig og samtidig afventede en endelig dom for knivstikkeriet. I stedet mente centret, at han skulle han gøre resten af sin HF færdig.

Ungecenteret bookede et nyt møde i kalenderen med Omar El-Hussein d. 12. februar, hvor man efter hensigten ville arbejde på, at han blandt andet fik en bolig og kom i gang med uddannelse.

Men Omar El-Hussein dukkede aldrig op til mødet. Det har kontorchef i Integrations- og beskæftigelsesforvaltningen, Pernille Kjeldgaard tidligere bekræftet til Berlingske.

Og derefter var det for sent. Tolv dage efter Omar El-Hussein henvendte sig til Ungecenteret, slog han lørdag den 14. februar til mod Krudttønden, hvor filminstruktør Finn Nørgaard mistede livet. Senere blev den jødiske vagt ved synagogen, Dan Uzan, skudt og tidligt søndag morgen blev Omar El-Hussein selv dræbt af politiets kugler.

Gribe chancen

Når Omar El- Hussein henvendte sig for at få hjælp, burde systemet være parat til at gribe ham, siger formand for Kriminalforsorgsforeningen, John Hatting, der repræsenterer de civilt ansatte i fængslerne.

»Akkurat som når bander griber unge, når de er parate til at indgå i dårligt selskab, skal samfundet gribe de samme unge, når de søger hjælp. Det kan man godt tage det som udtryk for, når Omar møder om i et jobcenter,« siger John Hatting.

Omar El-Hussein, der dræbte to mennesker under et angreb i København. Billedet er fra Facebook
John Hatting understreger, at han ikke peger fingre af den enkelte sagsbehandler i jobcentret, der mødte Omar El-Hussein efter løsladelsen. Men havde systemet reageret rettidigt, havde man ikke bare booket en ny tid til yderligere visitering. I stedet burde man have grebet chancen, da Omar El-Hussein trådte ind i Ungecentret, påpeger John Hatting.

»Der er behov for en fleksibel indsats, som kan tilpasses situationen og hvor man træder til her og nu. Det kender vi allerbedst fra mentorordninger, hvor vi ved, at det har en afgørende betydning, at unge, der har oplevet mange svigt, kan mærke, at man interesserer sig for dem. Jeg ved godt, at der ikke bare sidder en mentor klar i baglokalet i Jobcentret. Men i Omar El-Husseins tilfælde kunne man have sat noget i gang, hvor han ville blive kontaktet efter 12 timer eller 24 timer. Det er ikke umuligt,« uddyber John Hatting.

Også Socialrådgivernes formand Majbrit Berlau ser alvorlige svigt i systemet, når unge som Omar El-Hussein løslades til ingenting.

»Manden skulle aldrig have været løsladt uden bolig, uden handleplan og uden klar kontaktperson. Det er vores faglige vurdering. Når man løslader til gaden, så er risikoen for tilbagefald alt, alt for høj. De er plukkeklare for bander eller for meget radikaliserede subkulturer. Det dårlige selskab er det eneste, der griber dem, når systemet på den her måde svigter. Vi gør ikke det bedste, vi ved,« siger hun.

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen under Københavns Kommune henviser til tavshedspligt i personsager og ønsker ikke at kommentere denne artikel.

12.03.2015
Forfatter:

Din email:


Emne:


Spam forebyggelse:
Indtast venligst den viste kode i det nedenstående inputfelt. Dette er for at blokere spam-robotter som prøver automatisk at skrive reklamer.
pV7VN
Indlæg: