Du KAN skrive på flere af disse debatfora uden at være logget ind. Men du få flere muligheder ved at oprette en gratis brugeprofil og logge ind.
Kontakt administrator, hvis du vil oprette dit eget debatforum: peter@wendelboe.dk


Afsløring: Hemmelige koder skal standse lækager i Helsingør Kommune

Hemmelige tekstkoder skal afsløre Helsingørs byrådsmedlemmer, hvis de lækker oplysninger fra Skolen i Bymidten-sagen.

Borgmester Benedikte Kiær(K), Helsingør Kommune, sætter nu det tunge skyts ind for at forhindre, at oplysninger om den betændte sag om projekt Skolen i Bymidten havner i medierne.

Tilsyneladende mistænker hun medlemmerne af Byrådet for at lække oplysninger om sagen. Det er baggrunden for, at den lukkede dagsorden til et ekstraordinært Økonomiudvalgsmøde og senere byrådsmøde mandag, som handlede om Skolen i Bymidten, blev sendt med brev og ikke som normalt på email.

Mere opsigtsvækkende er dog, at hver eneste dagsorden er forsynet med en kode i form af forskellige sproglige formuleringer, som skal gøre det muligt at afsløre, hvor medierne har oplysningerne fra. Eksistensen af tekstkoden fremgår helt tydeligt af materialet, som blev sendt til Byrådets medlemmer forud for møderne mandag.

Denne praksis har vakt udbredt undren blandt medlemmerne af Byrådet på tværs af partiskel, da man aldrig tidligere i Helsingør Kommune har benyttet metoden - heller ikke i endog meget alvorlige sager.

Det er ved hjælp af en ekstern undersøgelse bestilt hos Kammeradvokaten ved at blive undersøgt, hvordan skolebyggeriet, der skulle være startet allerede i sommeren 2014, kunne udvikle sig så katastrofalt, som det blev tilfældet.


Tillid ?
Borgmester Benedikte Kiær(K) er meget lidt meddelsom, når det kommer til den nye praksis, men bekræfter, at man gør meget for at forhindre nye lækager. Og hun afviser heller ikke, at der er indført tekstkoder.

- Vi er nødt til at forhindre, at man kan læse den lukkede dagsorden i avisen, hvis der på et tidspunkt skal rejses en sag på baggrund af de undersøgelser vi har fået lavet, siger Benedikte Kiær.

Men det tyder ikke på den store tillid til byrådsmedlemmerne?

- Jeg kan i hvert fald høre, at du har talt med en, som er forarget over det, siger Benedikte Kiær(K).

I forhold til, hvad der blev besluttet på de lukkede møder i Økonomiudvalget og Byrådet, så oplyser borgmesteren, at man besluttede at gå videre med at undersøge om man kan rejse et erstatningsansvar mod rådgiveren på det oprindelige projekt som var Molt Wengel Advokater.

Et af sagens afgørende punkter er - som tidligere beskrevet i Frederiksborg Amts Avis - hvorfor kommunen valgte at underskrive en kontrakt med tre entreprenørfirmaer på 1. etape af det dengang 300 millioner kroner dyre projekt i sommeren 2014 bare cirka en uge før, at Natur- og Miljøklagenævnet underkendte hele lokalplanen, og byggeriet måtte stoppes.

Siden sommeren 2014 har byggeriet stået stille, og kontrakten med de tre entreprenører blev opsat i januar. Der er afsat 16 millioner kroner til erstatninger til de tre entreprenørfirmaer, hvoraf kommunen har indgået forlig med de to af dem.

I budgetforliget for 2016 besluttede partierne bag at afsætte 370 millioner kroner de kommende år til byggeriet af Skolen i Bymidten, som på grund af prisstigningerne på byggeområder kommer til at blive noget mindre, idet man dropper en planlagt multihal.
Forfatter:

Din email:


Emne:


Spam forebyggelse:
Indtast venligst den viste kode i det nedenstående inputfelt. Dette er for at blokere spam-robotter som prøver automatisk at skrive reklamer.
EG9Jy
Indlæg: