Du KAN skrive på flere af disse debatfora uden at være logget ind. Men du få flere muligheder ved at oprette en gratis brugeprofil og logge ind.
Kontakt administrator, hvis du vil oprette dit eget debatforum: peter@wendelboe.dk


Debatten raser: Kan hun være borgmester og nybagt mor på samme tid

Kan man være nybagt mor og borgmester i en større dansk by på samme tid?

Det spørgsmål debatteres nu, efter chefredaktøren på Helsingør Dagblad har skrevet en opsigtsvækkede leder i sin avis.

Den konservative borgmester i Helsingør, Benedikte Kiær, er gravid og venter sit første barn i januar.

Og det er, ifølge chefredaktør Klaus Dalgas, et emne, der optager mange borgere i Helsingør, og derfor skrev han følgende i sin leder den 31. december:

»Og så bliver det spændende at se, hvordan Benedikte Kiær efterfølgende vil klare borgmester-tjansen med en nyfødt i privaten. Den lille William eller Christoffer - eller hvad han nu skal hedde - er borgmesterens førstefødte. De af os, der har været det hele igennem et par gange eller mere, vi ved, at det kræver blod, sved og tårer - og en masse kærlighed. Lad os håbe, at borgmesteren magter alle dele, både når det gælder forældrerollen, og når det gælder tjansen som borgmester for Helsingørs borgere.«

Men chefredaktørens ord er ikke faldet i god jord hos alle. Minister for børn, undervisning og ligestilling, Ellen Trane Nørby (V), revser Klaus Dalgas på sin Facebook-profil:

»Helsingør Dagblad er i tvivl om Helsingørs borgmester Benedikte Kiær både kan være mor og borgmester. Mon de havde skrevet det samme, hvis hendes mand var borgmester.... Jeg tvivler. Kom nu ind i det 21ende århundrede, hvor mødre selvfølgeligt kan være borgmestre (og statsministre) og mænd kan være fædre og have en karriere samtidigt.«

På Twitter skrev hovedpersonen Benedikte Kiær den 1. januar:

»Endnu lang vej til ligestilling. Vil man skrive det samme om en mandlig borgmester, der bliver far?«

Chefredaktør Klaus Dalgas, afviser at han er chauvinist - eller at han på anden måde håner Benedikte Kiær i sin leder.

»Det er noget, folk i byen taler om. I Helsingør har man en meget aktiv og flittig borgmester, som er på 24-7 og alle ugens dage. Og så må man spørge, om hun kan klare det. Os der har nogle (børn, red.) i forvejen ved godt, hvad det kræver,« siger Klaus Dalgas.

Hvad tror du selv?

»At hun godt kan holde til det, Men hun er nødt til at prioritere,« siger chefredaktøren, der ikke giver meget for Ellen Trane Nørbys kommentar:
»Den (lederen, red.) bliver læst af nogle kvinder, som er dygtige parlamentarikere, og som bruger den til en diskussion om ligestilling, og det er rigtig fint. Jeg er overhovedet ikke mandschauvinist,« siger Klaus Dalgas.

Han tilføjer:

»Jeg er helt overbevist om, at Benedikte Kiær nok skal klare det, men man skal bare tænke på, at der er lidt at se til med en lille baby, og måske kan hun ikke køre på 24-7 og 365 dage om året. Og det er sådan set bare for at sige: Kære Benedikte, pas på du ikke brænder dit lys i begge ender.«

Har du selv talt med Benedikte Kiær?

»Hun har sendt en mail til mig, hvor hun skriver godt nytår - og at hun kommer tilbage i fuld vigør. Hun er hverken sur eller fornærmet, og vi har det fint med hinanden.«

Du ville skrive det samme i dag?

»Ja, og jeg ville skrive det, hvis det var en mandlig borgmester. Der er ikke noget kønspolitisk i det. Intet som helst. Det var en venlig hilsen til Benedikte Kiær,« siger Klaus Dalgas.
Forfatter:

Din email:


Emne:


Spam forebyggelse:
Indtast venligst den viste kode i det nedenstående inputfelt. Dette er for at blokere spam-robotter som prøver automatisk at skrive reklamer.
t3b7E
Indlæg: