Du KAN skrive på flere af disse debatfora uden at være logget ind. Men du få flere muligheder ved at oprette en gratis brugeprofil og logge ind.
Kontakt administrator, hvis du vil oprette dit eget debatforum: peter@wendelboe.dk


Gummistøvledronning i krig mod Helsingør Kommunen : Truer med retssag og flytning af virksomhed.

Den kendte designer Ilse Jacobsen er raget uklar med kommunen og truer nu med at flytte sin virksomhed.

Navnet Ilse Jacobsen forbindes ofte med flotte, farvede gummistøvler, spraglede regnfrakker samt med et hyggeligt kurbad i designerens fødeby Hornbæk i Nordsjælland.

Men den kendte designer er en kvinde med ben i næsen. Det har hun vist utallige gange som iværksætter og ved at stable sit livsværk ved eget navn på benene. Og det viste hun også sidste år, da hun sagsøgte Bilka og Dansk Supermarked, som designeren mente ødelagde hendes kendte mærke ved at sælge gummistævler, der lignede den dyre Hornbæk-produktion for meget.

Nu viser Ilse Jacobsen atter tænder. Og denne gang mod kommunen, som hun er raget uklar med i forbindelse med en nabostrid.

Ifølge mandagens udgave af Helsingør Dagblad truer den kendte designer nemlig både med at sagsøge kommunen samt med at flytte sin virksomhed Hornbæk A/S ud af kommunen, hvis hun ikke får sin vilje.

Striden drejer sig om en ny landzonetilladelse, som Ilse Jacobsens virksomhed har brug for for at kunne fortsætte driften på Holmenevej 31 i Ålsgårde ved Helsingør.

Angiveligt har virksomheden nu vokset sig så stor, at der er for mange medarbejdere på stedet i forhold til de ni, der er givet tilladelse til.

Ifølge naboen Fredrik Fabian Eriksen er der langt flere ansatte i virksomheden.

»Kommunen er blevet ført bag lyset i forhold til medarbejdernes antal. Jeg tror, at der er langt flere end de 35, de påstår. 55-60 medarbejdere måske,« forklarer Fredrik Fabian Eriksen til Helsingør Dagblad.

Naboen føler sig nu så generet af den megen trafik til og fra virksomheden, samt af lys- og støjgener, at han har klaget over det.

Helsingør Kommune har tidligere givet virksomheden dispensation til at have flere ansatte end de ni, men den dispensation har Natur- og Miljøklagenævnet nu underkendt, hvilket gør, at virksomheden ikke ligger lovligt placeret længere.

Ilse Jakobsen Hornbæk A/S afviser dog, at virksomhedens brug af ejendommen på Holmenevej 31 er forkert. Ifølge virksomheden har kommunen godkendt antallet af medarbejdere og de ændringer, som virksomheden har foretaget på området.

»Virksomheden har løbende og gentagne gange fremvist en vilje til at finde løsninger, kommet med forslag mm. og gået langt længere end egentlig krævet, bare for at hjælpe kommunen med andre løsninger « forklarer virksomheden over for Helsingør Dagblad.

Virksomheden Ilse Jacobsen mener derfor, at kommunen bør kunne give landzonetilladelsen, da det ligger indenfor rammerne af, hvad kommunen kan gøre, vurderer virksomheden.

Tvisten har også bredt sig op på politisk plan. Lokalpolitikerne er dog noget uenige om, hvordan sagen skal håndteres.

Mens det socialdemokratiske byrådsmedlem i Helsingør, Peter Poulsen, bakker op om Ilse Jacobsen og opfordrer til, at man udfordrer systemet og forsøger at give en landzonetilladelser – især fordi kommunen ellers kan miste en del arbejdspladser, så er hans socialdemokratiske kollega Henrik Møller lodret uenig.

Han mener, at Ilse Jacobsen og hendes firma var bekendt med den tinglysning, der ligger om stedet, dengang man erhvervede stedet, og at kommunen derfor bestemt ikke skal underkende Natur-og Miljøklagenævnet blot for at tilgodese en virksomhed.

Gør man det, vil det være det samme som at give virksomhederne fripas til at gøre, hvad de vil, mener han.

Ilse Jacobsen åbnede sin førte butik i 1993 i Hornbæk – byen, hvor hun er født og stadig bor.

Siden er det gået hende så godt, at hendes farvede gummistøvler og designertøj nu bliver solgt over hele verden. Desuden er hun både begyndt at sælge cremer og blomster samt er blevet ejer af et kurbad.

Ilse Jacobsen solgte sidste år 15 procent af sit livsværk til den danske investeringsvirksomhed Voluntas. Det er Brøndby-rigmanden Jan Bech Andersen og den tidligere Vestas-direktør Morten Albæk, der sidder ved roret i Voluntas.

07.02.2017
Forfatter:

Din email:


Emne:


Spam forebyggelse:
Indtast venligst den viste kode i det nedenstående inputfelt. Dette er for at blokere spam-robotter som prøver automatisk at skrive reklamer.
4nPY6
Indlæg: