Du KAN skrive på flere af disse debatfora uden at være logget ind. Men du få flere muligheder ved at oprette en gratis brugeprofil og logge ind.
Kontakt administrator, hvis du vil oprette dit eget debatforum: peter@wendelboe.dk


Redaktionen.
Påske 2017 – hvorfor fejrer vi påske ? eller gør vi !
10. april 2017 kl. 13:26
Påske 2017 – hvorfor fejrer vi påske ? eller gør vi !

Påsken er den vigtigste højtid i den kristne tro. Ifølge kristendommen, er det der, hvor Jesus, satte os fri ved at betale for vores synder på korset. Derfor er påsken en fest, hvor man fejrer Jesus’ død og opstandelse samt troen på Gud.

Nogle kristne markerer deres tro ved at faste i en periode op til påske for så i påsken at fejre Jesus med et festmåltid. Selvom det ikke er alle, der fejrer påsken ud fra religiøse årsager, så har vi (alle) fri i påskedagene, dog ikke morakkere eller andre blasfemiske påhit.
Et firma som M.Larsen et vognmands-skraldefirma køre dog både Skærtorsdag samt Langfredag både med almindelig skraldeindsamling fra tidlig morgen til sort gene for alle der holder fri samt indsamling af Storskrald som eks. haveaffald, hvilket firmaet M.Larsen har gjort i mange år på disse helligdage.

I Danmark følger helligdagskalenderen påsken nøje ved at have hele tre dages fri: Skærtorsdag, Langfredag og 2. Påskedag. Dagene falder forskelligt fra år til år, da det ikke er datoen, der er afgørende men i stedet, hvornår der er fuldmåne efter forårsjævndøgn. Når man regner efter forårsjævndøgnet, er der altid fuldmåne mellem palmesøndag og påskedag.

De kristne fejrer påsken med fest og farver – der er tale om en ægte glædesfest. For det meste afholdes særlige påskegudstjenester, hvor fokus naturligvis er Jesus’ lidelse, død og opstandelse. Traditionelt mødes man i familien og i gode venners selskab over en god påskefrokost med det store kolde danske frokostbord – uanset om man er kristen eller ej.

10.04.2017
Forfatter:

Din email:


Emne:


Spam forebyggelse:
Indtast venligst den viste kode i det nedenstående inputfelt. Dette er for at blokere spam-robotter som prøver automatisk at skrive reklamer.
Wh6DT
Indlæg: