Du KAN skrive på flere af disse debatfora uden at være logget ind. Men du få flere muligheder ved at oprette en gratis brugeprofil og logge ind.
Kontakt administrator, hvis du vil oprette dit eget debatforum: peter@wendelboe.dk


sakset
Tidligere plejebarn stævner Vordingborg Kommune
10. november 2017 kl. 00:25
Tidligere plejebarn stævner Vordingborg Kommune

Et plejebarn har sagsøgt Vordingborg Kommune efter overgreb fra sine plejeforældre, oplyser kommunen.

Vordingborg Kommune er blevet stævnet af et tidligere plejebarn for overtrædelser af FN's Børnekonvention samt Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Stævningen stammer fra en sag om en plejefamilie, der blev idømt to år og 2,5 års fængsel for blandt andet grov vold og indespærring af deres plejebørn.

I 2012 blev plejeforældrene fra Mern dømt ved byretten, og landsretten stadfæstede dommen i 2013.

Plejeforældrenes overgreb omfattende simpel vold, grov vold, indespærring og nedværdigende behandling af flere af deres plejebørn. Overgrebene startede før 2000 og blev stoppet i 2009.
Kræver 300.000 kroner

Sagen udspillede sig i den daværende Langebæk Kommune. Kommunen blev ved kommunalreformen lagt sammen med Vordingborg Kommune.

Det var dog ikke Langebæk Kommune, der havde placeret det pågældende plejebarn hos plejeforældrene. Det var i stedet Højreby Kommune, der siden er blevet lagt sammen med Lolland Kommune.

Vordingborg Kommune fastholder derfor sin uskyld med argumentet, at tilsynet og ansvaret for plejebørns ve og vel under forløbet lå hos de kommuner, der anbragte dem.

Plejebarnet kræver 300.000 kroner i erstatning.

Der er ikke berammet nogen dato for det civile søgsmål.

10.11.2017
Forfatter:

Din email:


Emne:


Spam forebyggelse:
Indtast venligst den viste kode i det nedenstående inputfelt. Dette er for at blokere spam-robotter som prøver automatisk at skrive reklamer.
Kcm3y
Indlæg: