Du KAN skrive på flere af disse debatfora uden at være logget ind. Men du få flere muligheder ved at oprette en gratis brugeprofil og logge ind.
Kontakt administrator, hvis du vil oprette dit eget debatforum: peter@wendelboe.dk


Sagen om drengene fra Godhavns børnehjem, en tosset institution i DK.

Den nu 67-årige Poul Erik Rasmussen får ikke erstatning for de overgreb, han var udsat for som barn, da han fra 1962 til 1965 boede på børnehjemmet Godhavn i Nordsjælland.

Kravet om erstatning er forældet, har Østre Landsret afgjort tirsdag. Det er en stadfæstelse af byrettens dom fra april 2015. Sagen var anlagt mod Socialministeriet.

Poul Erik Rasmussen er en af en række mænd, som boede på drengehjemmet i Tisvildeleje i 1960'erne, hvor de var udsat for regelmæssige overgreb.

Her er et overblik over sagen om Godhavnsdrengene:

* I 2009 bevilgede Socialministeriet penge til en uvildig undersøgelse af forholdene på en række danske børnehjem, herunder Godhavn.

* Resultatet var Godhavnsrapporten. Her blev det slået fast, at drengene blev udsat for en række overgreb, herunder systematiske tæsk, lussinger, seksuelle overgreb samt medicinske forsøg.

* I ti år har flere af de mænd, som var drenge på Godhavn, kæmpet for at få en undskyldning fra staten.

* I april 2015 frifandt Københavns Byret Socialministeriet. Byretten fandt, at kravet om erstatning var forældet og skulle være anlagt senest i 1985.

* Socialdemokraterne fremsatte i januar 2017 et beslutningsforslag, der skulle give de tidligere børnehjemsbørn en undskyldning. Der var ikke flertal i Folketinget for forslaget.

* 28. marts gentog børne- og socialminister Mai Mercado (K), at regeringens position er, at staten ikke skal give mændene en undskyldning.

* Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) fremsatte et lovforslag, der vil ophæve forældelsesfrister i alle sager om overgreb mod børn. Forslaget blev førstebehandlet i Folketinget i oktober.

* I dag er Godhavn en behandlingsinstitution for piger og drenge mellem ni og 20 år med psykiske og sociale problemer.

Endvidere

Godhavn er selv i dag samtidig en kriminel virksomhed som på myndighedernes vegne udarbejder falske rapporter på tilfældige udvalgte børn uden at have set de børn de udarbejder falske papir på det samme gøres der på barnets forældre. Medarbejderne på Godhavn har åbenlyst altid været nogen der er tosset i hoved.
Forfatter:

Din email:


Emne:


Spam forebyggelse:
Indtast venligst den viste kode i det nedenstående inputfelt. Dette er for at blokere spam-robotter som prøver automatisk at skrive reklamer.
kPujJ
Indlæg: