Du KAN skrive på flere af disse debatfora uden at være logget ind. Men du få flere muligheder ved at oprette en gratis brugeprofil og logge ind.
Kontakt administrator, hvis du vil oprette dit eget debatforum: peter@wendelboe.dk


Sakset
Mange driver uregistreret virksomhed
24. februar 2013 kl. 16:35
Mange driver uregistreret virksomhed

SKAT må desværre konstatere, at mange fortsætter med at drive virksomhed, selv efter at de er blevet nægtet registrering.
Disse virksomheder risikerer alvorlige straffe.

Hvis man driver en virksomhed uden registrering, er der tale om en alvorlig overtrædelse af reglerne, som kan give fængselsstraf. Et flerårigt projekt i SKAT har undersøgt hvor mange virksomheder, der drives videre uden registrering, og resultatet er nedslående. Det overordnede formål med projektet er at sikre at virksomheder, der er nægtet eller tvangsafmeldt for registreringsforhold, ikke fortsætter med registreringspligtig virksomhed uden registrering. - Vi har konstateret, at cirka 40 procent fortsætter med at drive virksomhed, efter de er blevet tvangsafmeldt eller er blevet nægtet registrering. Ikke alene betyder det, at statskassen går glip af indtægter i form af moms og skatter, men også at regelrette virksomheder bliver udsat for unfair konkurrence, siger specialkonsulent Peter Laursen. En virksomhed på Vestegnen blev nægtet registrering på grund af flere konkurser, som havde med-ført en gæld til det offentlige. Men virksomhedens internetside viste med al tydelighed både ansatte og forsat drift. - Vi tog ud på den adresse, som stod på hjemmesiden. Her mødte vi en pårørende til virksomhedens indehaver, som forklarede, at nok stod firmaets navn og logo på postkassen, men at virksomhedens indehaver var flyttet til udlandet, fortæller Peter Laursen. Indehaveren ringede samme dag til SKAT og forklarede, at han i et års tid havde boet i udlandet, og at han var ansat i et dansk firma. Alligevel besluttede SKAT, at sende et brev om indkaldelse af regnskabsmaterialet. - Jeg blev måske lidt overrasket, da et halvt års fuldt regnskabsmateriale blev afleveret i vores eks-pedition. Der var købs- og salgsfaktura og lønsedler på fire ansatte. På det halve år er der udbetalt løn med 530.000 kr. Alt var talt korrekt sammen og der var en fin orden i mapperne, siger Peter Laursen. Regnskabsmaterialet hjalp SKAT med at opgøre, hvor meget virksomheden skyldte i skatter, moms og AM-bidrag. Det stod helt klart, at skatteyder har drevet uregistreret virksomhed, med manglende indbetaling af moms og diverse skatter, og derfor blev sagen sendt til ansvarsvurdering. I mellemtiden er indehaveren begyndt at betale af på sin gæld til SKAT.

24. Februar 2013
Forfatter:

Din email:


Emne:


Spam forebyggelse:
Indtast venligst den viste kode i det nedenstående inputfelt. Dette er for at blokere spam-robotter som prøver automatisk at skrive reklamer.
XnJJv
Indlæg: