Du KAN skrive på flere af disse debatfora uden at være logget ind. Men du få flere muligheder ved at oprette en gratis brugeprofil og logge ind.
Kontakt administrator, hvis du vil oprette dit eget debatforum: peter@wendelboe.dk


INFO
POLITISKOLE VED GRÆNSEN !
25. januar 2017 kl. 01:30
POLITISKOLE VED GRÆNSEN !

POLITISKOLE i Vejle eller i Herning ? når den kunne ligge perfekt ved den Dansk/Tyske grænse f.eks. i Tønder, Sønderborg eller ved Mormark skolen på Als osv. hvor eleverne hurtigt sammen med deres lærer kunne inddrages i blokade mod flygtninges gang over grænsen i spidsbelastnings perioder ved grænseovergangene, hvorfor er der ingen der tænker sig om inden der træffes overilet beslutninger, der ligger store tomme industriejendomme tomme i f.eks. Tønder lige ud til hovedvejen til Tyskland så Grænsen kunne nås meget hurtigt, den nye politiskole kunne således også rumme sovesale til andre akut tilkaldte Grænsebevogtere.
Endvidere kunne Sygeplejeskolen i stedet åbnes til uddannelse af nyt personale til flere "varme hænder" som der er mangel på sammen med mangel på læger, dette er disse bygninger i Vejle nok bedre til.

25 Januar 2017 / JJ.
sakset
Re: POLITISKOLE VED GRÆNSEN !
25. januar 2017 kl. 16:42
Danmark forlænger grænsekontrol frem til maj 2017 efter EU-ja.

EU-Kommissionen lader Danmark forlænge grænsekontrollen til maj, hvilket Danmark vil gøre brug af.

Den nuværende grænsekontrol udløber 12. februar, men den vil altså blive forlænget til maj.

Danmark forlænger som ventet grænsekontrollen frem til maj, efter at EU-Kommissionen vil lade fem Schengen-lande forlænge med tre måneder.

Det siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

- Det er afgørende for os at få forlænget grænsekontrollen. Der er stadig et meget højt indrejsetal i det sydlige Europa, og samtidig lever vi i en tid med en reel terrortrussel.

Grænsekontrol

Den danske regering har indført midlertidig grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse. Det skete samme dag, som svenskerne indførte kontrol mellem Danmark og Sverige. Læs om sagen her.
Gå til tema

- Derfor er det helt afgørende, at der er styr på grænserne, siger hun.

EU vil lade Danmark forlænge grænsekontrollen igen

Den nuværende grænsekontrol udløber 12. februar, men den vil altså blive forlænget til maj.
Støjberg: Der skal være styr på de ydre grænser

Inger Støjberg erkender dog, at indrejsetallet i Danmark er faldet drastisk. Antallet af indrejsende har ellers været et af de store argumenter for grænsekontrollen.

- Indtil der er styr på de ydre grænser til Europa, er det afgørende for os at få forlænget grænsekontrollen.

- Danmark har grænsekontrol lige så længe, det er nødvendigt at have grænsekontrol. Og det vil jeg vurdere, er en rum tid endnu, siger Inger Støjberg.

Danmark og fire andre Schengen-lande fik onsdag endnu engang lov til at forlænge deres grænsekontroller med tre måneder.

Ved den seneste forlængelse af grænsekontrollen signalerede EU-Kommissionen ellers, at det formentlig ville være sidste gang, at der blev givet lov til det.

Sammen med Danmark er det Sverige, Norge, Tyskland og Østrig, der har indført midlertidig grænsekontrol i kølvandet på flygtninge - og migrantstrømmen.

EU-Kommissionen har rent formelt sendt en anbefaling til de 28 EU-lande, der træffer den endelige beslutning.

25.01.2017
sakset
Re: POLITISKOLE VED GRÆNSEN !
25. januar 2017 kl. 17:09
Borgmester langer ud efter Folketinget: Dårligt forløb om politiskole

Politikerne på Christianborg bør tage ved lære af processen omkring den nye politiskole. Det mener Skanderborgs borgmester.

Skanderborg har tabt kampen om at få den nye politiskole.

Den østjyske by var ellers blandt favoritterne til at få skolen - sammen med Vejle og Holstebro - men nu har regeringen lagt sig fast på Vejle.

Skanderborg Kommunes borgmester, Jørgen Gaarde (S), havde selvfølgelig gerne set skolen var kommet til byen, men han glæder sig samtidig over, at den endegyldig beslutning omsider er truffet.

- Jeg er glad for, at spørgsmålet om politiskolens placering nu er afklaret. Jeg tror, alle kan være glade for, at spillet om politiskolen ikke skal køre længere, siger han.

Ny politiskole placeres i Vejle

Hele processen omkring beslutningen af, hvor den nye politiskolen skulle ligge, har nemlig været alt andet end kønt, lyder det fra Skanderborgs socialdemokratiske borgmester.

Han mener blandt andet, at det kan have skadet, hvordan danskerne uden for Christiansborgs murer ser på folketingspolitikerne.

- Det er vist ikke til at tage fejl af, at det her kunne være gjort meget bedre. Det er grund til hele vejen rundt i Folketinget og i regeringen at overveje, hvordan man gør sådan noget en anden gang. Det ville nok hjælpe på alles anseelse, siger Jørgen Gaarde.
sakset
Re: POLITISKOLE VED GRÆNSEN !
02. februar 2017 kl. 17:57
Eksperter fælder hård dom over Vejles plan for politiskole

I kampen om at tiltrække den nye politiskole har Vejle Kommune leveret usande oplysninger til regeringen og Folketinget. Sådan lyder konklusionen, efter at to af landets førende…

Vejle Kommune har leveret usande oplysninger til regeringen og Folketinget i jagten på at få en ny politiskole til byen.

Sådan lyder konklusionen, efter at to af landets førende eksperter inden for lokalplaner har gennemgået materialet fra Vejle Kommune for Jyllands-Posten.

I november 2016 skrev Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard (V), til ministre og folketingsmedlemmer, at det ikke var nødvendigt med en ny lokalplan for at ændre den tidligere sygeplejeskole i Vejle til en politiskole.

- Alle de beskrevne om- og tilbygninger (...) kan etableres inden for det gældende plangrundlag, stod der i mailen.

Men det har ikke hold i virkeligheden, lyder vurderingen fra byplanrådgiver Arne Post.

- Området er udlagt til erhvervsområde, og den gamle sygeplejeskole er derfor blevet opført i strid med byplanvedtægten. Derfor kan der ikke uden videre etableres en politiskole. Det kræver, at lokalplanen bliver ændret, siger han til Jyllands-Posten.

Samme vurdering kommer fra Michael Tophøj Sørensen, lektor ved Institut for Planlægning, Aalborg Universitet.

I Rigspolitiets samlede vurdering var det eneste større minus ved Vejle, at det ville tage 40 måneder at blive klar. Otte måneder er sat af til ny lokalplan.

Men det kunne altså undværes, påstod Sigtenbjerggard, der fastholder sit synspunkt over for Jyllands-Posten.

Bygningsstyrelsen er enig med eksperterne.

- Bygningsstyrelsen vurderede oprindeligt, at en politiskole ikke umiddelbart kunne håndteres inden for det eksisterende plangrundlag.

- Normalt skal sådan et område være udlagt til uddannelsesformål, men her er det erhvervsformål, siger chef for styrelsens kunderådgivning Pernille Vejby Bøggild Nielsen til Jyllands-Posten.

Regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet fastholder valget af Vejle trods de nye oplysninger.

02.02.2017
Forfatter:

Din email:


Emne:


Spam forebyggelse:
Indtast venligst den viste kode i det nedenstående inputfelt. Dette er for at blokere spam-robotter som prøver automatisk at skrive reklamer.
b4Jcb
Indlæg: