Du KAN skrive på flere af disse debatfora uden at være logget ind. Men du få flere muligheder ved at oprette en gratis brugeprofil og logge ind.
Kontakt administrator, hvis du vil oprette dit eget debatforum: peter@wendelboe.dk


Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) er blevet evalueret, Borgerne klager for at få oprejsning.
Men meget få Borgere er tilfredse med afgørelserne af politiklager.

Hovedparten af de klager, som Den Uafhængige Politiklagemyndighed har behandlet, handler om alt fra grimt sprog til slag med stave eller pistolskud.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) kom til i 2012 for at understrege uafhængigheden af politiet, men klagerne er stadig utilfredse med afgørelser i sager om klager over politiet, fordi DUP slet ikke er så neutrale for DUP består af andre fhv. uddannet politibetjente, altså desværre består korpsånden intakt.

Det er en af konklusionerne i en evaluering af DUP, der især har beskæftiget sig med klager over grimme ord, hårde slag med staven og pistolskud.

"Klagerne håndteres på en måde, så borgernes behov for at få anerkendt, at de har været udsat for noget forkert, ikke bliver imødekommet", siger Lars Holmberg, lektor i kriminologi, som står bag evalueringen.

Den (uvildige myndighed) skal først og fremmest undersøge, om det kan bevises, at en betjent har gjort noget galt eller ej, og det kan være forklaringen på, at antallet af tilfredse borgere ikke er steget fordi betjentene dækker over deres kollega som kaldet korpsånd i politiet.

- "Klagerne ønsker mange ting ud over straf og irettesættelse: Undskyldninger, ændringer i politiets praksis og ledelsens fokus på uhensigtsmæssig adfærd", lyder det fra Lars Holmberg.

Han mener, at mange klagere ønsker anerkendelse af deres oplevelse og en form for genoprettelse af den krænkelse, de synes, de har lidt. Og det vil politiklagesystemet ikke tilbyde ret mange klagere.

5.4.2017
Forfatter:

Din email:


Emne:


Spam forebyggelse:
Indtast venligst den viste kode i det nedenstående inputfelt. Dette er for at blokere spam-robotter som prøver automatisk at skrive reklamer.
3eGuE
Indlæg: