Du KAN skrive på flere af disse debatfora uden at være logget ind. Men du få flere muligheder ved at oprette en gratis brugeprofil og logge ind.
Kontakt administrator, hvis du vil oprette dit eget debatforum: peter@wendelboe.dk


Kvinde dømt for millionsvindel som ansat i kommune

En tidligere administrativ medarbejder i Kommunens tandpleje er blevet dømt for groft mandatsvig ved at hæve og overføre næsten fem millioner kroner til sig selv fra kommunens konto.

Igennem cirka fem år lykkedes det en nu 58-årig kvinde ubemærket at hæve og overføre mere end 4,7 millioner kroner til sig selv og andre fra en konto, der tilhørte Kommunen.

Svindlen foregik ugentligt og nogle gange flere gange dagligt, mens hun var ansat som administrativ medarbejder i kommunens tandpleje, hvor hun havde adgang til økonomisystem og hævekort.

Retten har fredag idømt kvinden 2,5 års fængsel for mandatsvig af særlig grov beskaffenhed.

To af årene er gjort betingede med vilkår om psykiatrisk behandling, oplyser anklagerfuldmægtig Line Rosberg.

- Dommeren fandt, at hun skulle have en almindelig fængselsstraf og ikke en behandlingsdom, men at hun også skal modtage psykiatrisk behandling, siger Line Rosberg.

Kort efter kvindens ansættelse i kommunen i 2009, blev hun idømt behandling for at have svindlet for et mindre beløb på en tidligere arbejdsplads. Det blev Kommunen oplyst om i slutningen af 2009.

Da svindlen blev opdaget, udtalte Kommunen, at mandatsviget ville være blevet opdaget langt hurtigere, hvis kontoen var blevet kontrolleret af kvindens leder. Lederen blev kort efter afsløringen fritaget for tjeneste.

Svindlen stod på mellem 1. juni 2009 til 28. juli 2014, hvor hun blev afsløret.

Det var en bilhandel mellem kvinden og en anden borger, som førte til, at kvindens mandatsvig blev opdaget. Borgeren undrede sig over, at betalingen fra kvinden kom fra en bankkonto, der tilhørte Kommunen.

Kommunen politianmeldte kvinden i 2014 på mistanke om, at hun havde misbrugt sin adgang til kontoen.

Ifølge Line Rosberg har sagen været så længe undervejs, blandt andet fordi der skulle indhentes en mentalerklæring af kvinden.

Derudover skulle sagen først være kørt som tilståelsessag, fordi kvinden fra begyndelsen har indrømmet mandatsvig.

Men fordi det var en mulighed, at hun kunne blive idømt en ren behandlingsdom, måtte sagen omberammes til en almindelig straffesag, hvilket har taget sin tid.

Kvinden er udover fængselsstraffen også dømt til at skulle tilbagebetale 4,7 millioner kroner til Kommunen.

Hun har valgt at modtage dommen.

Juni 2017.
Forfatter:

Din email:


Emne:


Spam forebyggelse:
Indtast venligst den viste kode i det nedenstående inputfelt. Dette er for at blokere spam-robotter som prøver automatisk at skrive reklamer.
u3VYJ
Indlæg: