Du KAN skrive på flere af disse debatfora uden at være logget ind. Men du få flere muligheder ved at oprette en gratis brugeprofil og logge ind.
Kontakt administrator, hvis du vil oprette dit eget debatforum: peter@wendelboe.dk


Tv-station udelukker politisk parti fra debat: 'De kommer med en dødssyg undskyldning'

Når den licensfinansierede tv-station TV 2 Lorry holder paneldebatter forud for kommunalvalget i 34 kommuner, bliver det kun med et udvalg af politiske partier.

Det har faldet Nye Borgerlige for brystet.

Spidskandidat ville gerne have været med i debatten – men det bliver der ikke tale om. TV 2 Lorry har nemlig kun inviteret Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten. Alle fem er partier, der allerede sidder i kommunalbestyrelsen.

»Det er de samme (garvede) politikere, der er med. Det synes vi er forkert og diskriminerende. Som nyt parti vil vi også høres,« siger Jenny Stockfleth Simelev.

Ifølge spidskandidaten blev partiet først kontaktet - men fik siden en henvendelse om, at der ikke var plads til flere end fem partier.

»Vi er skuffede over, at de kommer med sådan en dødssyg undskyldning,« siger Jenny Stockfleth Simelev.

Af TV 2 Lorrys hjemmeside fremgår det, at det er 'spidskandidater der deltager.

Stationens nyhedschef Ninna Kokholm forklarer at det er helt bevidst.

»Vi har prioriteret at få så mange partier som muligt med i debatterne, og vi har faktisk seks partier med i debatten i Glostrup. Det er to mere end ved sidste valg,« siger hun.

Med 11 partier og lister opstillet i Glostrup alene - og 27 af slagsen i København - ville det blive nogle meget lange debatter, hvis alle skulle med.

»Jeg tror ikke, seerne ville få meget ud af en sådan debat. Vi har valgt de deltagende partier og borgere ud fra journalistiske kriterier for at skabe den bedste debat,« siger Ninna Kokholm.

Nye Borgerlige er ikke det eneste parti, der ikke er inviteret til debatten, der foregår den 7. november i Glostrup Shoppingcenter. Radikale Venstre er heller ikke med, men det er slet ikke noget, der holder formand Jørgen Boelskov søvnløs om natten.

»De sendte et venligt brev om, at de ikke havde plads. Det er jeg hverken sur eller fornærmet over. Det var noget andet, om det var DR, der havde spurgt. Men at Nye Borgerlige er sure trøster mig meget. Så ser verden ud, som vi kender den,« siger han og tilføjer, at den radikale spidskandidat Martin Jensen ville have haft problemer med at deltage den dag.

30.10.2017
Forfatter:

Din email:


Emne:


Spam forebyggelse:
Indtast venligst den viste kode i det nedenstående inputfelt. Dette er for at blokere spam-robotter som prøver automatisk at skrive reklamer.
kFe33
Indlæg: