Du KAN skrive på flere af disse debatfora uden at være logget ind. Men du få flere muligheder ved at oprette en gratis brugeprofil og logge ind.
Kontakt administrator, hvis du vil oprette dit eget debatforum: peter@wendelboe.dk


Rigmand forstår Trump: Vores politikere er en flok klaphatte.

Efter den amerikanske præsident Donald Trumps overraskende aflysning af sit besøg i Danmark står de danske politikere i kø for at vise deres fornærmelse.

Men rigmanden Lars Seier Christensen forstår godt Trumps aflysning og kalder i et opslag på sin profil på Facebook de danske politikere for "en flok provinsielle klaphatte".

Han mener, at afvisningen af Donald Trumps ønske om, at købe Grønland er sket "uden fjerneste overvejelse, omtanke eller blot viden, om hvad der egentlig bliver foreslået":

"Et land, hvor der istedet tales i en uendelighed om det storslåede initiativ at leje en infantil ballon i London eller latterlige stråmænd om at sælge Lolland, sin bedstemor eller byde ind på Manhattan", skriver han og fortsætter:

"Ingen respekt for hvorfor det lige er, at USA - der er vores eneste reelle beskytter i en stor og farlig verden og de facto i vidt omfang betaler for vores sikkerhed - er bekymrede over Grønland, som Danmark slet, slet ikke har styrke til at forsvare i en krisesituation. Det gad jeg sgu nok heller ikke stille op til, hvis jeg var ham".

Lars Seier Christensen peger samtidig på de danske politikeres reaktion efter Donald Trump i nat, dansk tid, på Twitter skrev: "Danmark er et meget særligt land med en fantastisk befolkning, men på baggrund af statsminister Mette Frederiksens kommentarer om, at hun ikke har nogen interesse i at diskutere et køb af Grønland, vil jeg udsætte vores møde, der er planlagt til om to uger, til et andet tidspunkt."

Politikerne har stået i kø med kommentarer som "virkeligheden overgår fantasien", " dybt godnat", "han lever på en anden planet", "respektløst" og "en fornærmelse", for bare at nævne nogle få reaktioner.

Dansk Folkepartis udenrigsordfører og næstformand, Søren Espersen, siger til Ritzau, at han ikke ser nogen grund til, at Trump finder en ny dato for besøget.

- Vi er helt ude i det absolut absurde. Han får en invitation fra dronningen, så ved han ikke, om han vil komme alligevel, og nu aflyser han i 11. time, siger Søren Espersen til Ritzau, og tilføjer, at aflysningen er en "stor fornærmelse mod dronningen og hoffet" og samtidig bruger ord som "barnagtig" om Donald Trump.

Lars Seier Christensen mener derimod, at de danske politikere "er som at se en flok skolepiger, der ikke er blevet budt op til afdansningsballet. 'Vi har også travlt med alt mulig andet, æv-bæv ...'.

"Jeg græmmes ... men du skal være velkommen en anden gang, Mr President", slutter rigmanden sit opslag.

Det har vakt harme blandt danske politikere og kommentatorer, at Donald Trump har aflyst det planlagte besøg i Danmark. Ritzau har samlet en række reaktioner på Trumps afbud:

* Kristian Jensen, næstformand for Venstre:

* Pia Olsen Dyhr, formand for SF:

- Hovedrystende melding fra USA's præsident! Grønland er selvstændigt og skal behandles med respekt. Selvfølgelig må den danske statsminister afvise Trumps købsønsker, skriver hun på Twitter.

* Pernille Skipper, politisk ordfører for Enhedslisten:

- Trump lever på en anden planet. Selvtilstrækkelig og respektløs, skriver hun på Twitter.

* Uffe Elbæk, leder af Alternativet:

- Da Trump første gang sagde, at han måske kikkede forbi, jokede jeg med, at hvem har lyst til uventet besøg af ham - uanset hvor meget kaffe der var på kanden. Det fandt mange Trump-tilhængere upassende. Men der er kun en, der er upassende. Og det er Trump, skriver han på Twitter.

* Morten Østergaard, partiformand for De Radikale:

- Virkeligheden overgår fantasien. Der kan næppe være en i USA's udenrigsministerium, som ikke kunne have fortalt Trump svaret på forhånd. Det er dybt godnat. Og det viser, hvorfor vi mere end nogensinde bør betragte EU-landene som vores nærmeste allierede. Manden er utilregnelig, skriver han på Twitter.

* Søren Espersen, næstformand i DF:

- Så hr. præsident. Du har valgt at udskyde dit besøg i Danmark. Hvorfor ikke bare aflyse? Vi har travlt med andre ting, skriver han på Twitter.

* Rasmus Jarlov, De Konservatives ordfører for Grønland:

- Som dansker (og konservativ) er det meget svært at forstå. Uden nogen grund antager Trump, at (en autonom) del af vores land er til salg. Og så aflyser han på fornærmende vis et besøg, som alle var ved at forberede. Er dele af USA til salg? Alaska? Vis noget respekt, tak, skriver han på Twitter.

* Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige:

- Man kan sige meget om Trump, men diplomatisk er han ikke, skriver hun på Twitter.

* Martin Lidegaard, De Radikales ordfører for Grønland:

- Hold nu op. Netop fordi Grønland ikke er til salg, burde USA have al mulig interesse i at diskutere Arktis med Rigsfællesskabet - Ud over klima, Mellemøsten mv., skriver han på Twitter.

* Mai Mercado, gruppeformand for De Konservative:

- USA er et meget specielt land med fantastiske folk, men baseret på præsident Trumps kommentarer om at købe Grønland, vil Danmark med glæde udskyde vores planlagte møde, som skulle være afholdt om to uger, indtil... jamen, indtil en ny præsident bliver indsat, skriver hun på Twitter.

* Philip Chr. Ulrich, udenrigsredaktør på mediet Kongressen.dk:

- Lige meget hvordan vi vender og drejer dette, så er det dybt problematisk for Danmark og en krise for dansk-amerikanske relationer, skriver han på Twitter.

21.08.2019
Forfatter:

Din email:


Emne:


Spam forebyggelse:
Indtast venligst den viste kode i det nedenstående inputfelt. Dette er for at blokere spam-robotter som prøver automatisk at skrive reklamer.
NHeNH
Indlæg: